Data & Analyse: Fra rådata til gull
arrangeres av Gunn Mari Sund Rusten og resten av fagfolkene fra faggruppen Data og analyse Innlandet
Om arrangementet
Arrangør: Digital innlandet og Dataforeningen i innlandet
Tid: Torsdag 21. november kl. 08.00 – 10.00
Sted: Eidsiva Energi, Vangsveien 73, Hamar
Tema: Fra rådata til gull
Program:
08.00 | Enkel frokost og kaffe/te |
08.30 | Velkommen |
08.35 | Mekanismer og verktøy for å hente inn data av Jørn Berg Nordlund / Norsvin Norsvin avler for en gris som er frisk og gir god tilvekst, som er sosial og har god dyrehelse. Innsamling av data er på mange måter nøkkelen for å få til dette. I dag benyttes over 60 parametere som kan vektes forskjellig for å utvikle grisens egenskaper. Dette endrer seg stadig, og både nye data og ny forskning legges til grunn for å utvikle grisens egenskaper. Norsvin vil snakke om hvordan de har gjort datainnsamling, og hva som blir viktig framover for å møte nye behov for bruk av data. |
09.00 | Valg og trender i datainnsamling — Simen Svenkerud En dataplattform uten data er en trist affære. Spørsmålet er hvordan skal du få dataene dine inn i dataplattformen? Det er ingen mangel på alternativer, fra IaaS, PaaS, SaaS, OSS, osv. Hva skal man tenke på i denne bokstavsalaten? Hvilken spørsmål er det viktig og stille når man skal velge tjenester? Hvilke avveininger får konsekvenser for oss i fremtiden? Simen tar en titt på disse spørsmålene, samt noen av trendene i markedet for hvordan å bygge opp data ingestion-systemer, ut ifra forskjellige rammevilkår og forutsetninger; tekniske og menneskelige. |
09.25 | Norsk Tippings dataplattform skal til skyen, hvor starter vi? av June Hognestad og Tormod Rønning / Norsk Tipping Innsiktsverktøy, store mengder data, tusen datatjenester og løpende rapportering er noe av det som må flyttes til sky. Samtidig skal vi følge opp forretningens stadig økende innsiktsbehov. Vi tar et overblikk på valgt fremgangsmåte og hvor vi står per nå. |
09.50 | Forslag til kommende tema Det legges til rette for at de som ønsker kan bli værende en stund etter arrangementet. |
10.00 | Slutt |